Поводом обиљежавања Дана општине Прњавор, 24. марта,  руководство општине и представници општинске Борачке организације, данас су у знак сјећања на погинуле прњаворске борце,  положили вијенце код Спомен-храма на Вучијаку и испред Спомен-комплекса у Шибовској.

Дан општине се, као и прошле године,  због тренутне епидемилошке ситуације узроковане вирусом корона обиљежава на нешто специфичан начин и у измјењеним околностима, рекао је овом приликом начелник општине Прњавор Дарко Томаш, истичући да и без обзира колико година иза нас била тешка у смислу развоја, ипак је била  успјешна јер су многи пројекти реализовани и остварени.

„Свим грађанима општине Прњавор честитам Дан општине и захваљујем се свима који су на било који начин и  минималним напором допринијели развоју наше локалне заједнице. Док сви радимо помало развој је видљивији и евидентнији.  Увјерен сам да су многи изазови пред нама али исто тако надамо се љепшим и срећнијим тренуцима. Надам се да ћемо сваки наредни Дан општине, који је посебан празник за нас, обиљежавати у бољем и срећнијем Прњавору“, рекао је начелник Томаш.

Дан општине суграђанима честитао је и предсједник Скупштине општине Прњавор, Жељко Симић. „Наша обавеза је да се данас,  иако у нешто сложенијим условима, са ова два света мјеста, присјетимо наших хероја и прњаворских бораца који су своје животе дали у стварање Републике Српске и у одбрану  Прњавора“, истакао је Симић.

Због тренутне епидемиолошке ситуације узроковане вирусом корона и најновијих мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, све остале активности поводом обиљежавања Дана општине, укључујући и свечану сједницу Скупштине, су отказане. „Уколико епидемилошка ситуација буде дозвољавала Организациони одбор за обиљежавање Дана општине ће  поново засједати и утврдити нови датум како би се активности поводом овог дана могле реализовати“, напоменуо је предсједник Симић.

Дан општине Прњавор обиљежава се као сјећање на 24. март 1992. године када су јединице Територијалне одбране заузеле положаје на Мотајици и одбраниле општину Прњавор и Крајину од непријатељских напада. У посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је 626 бораца са подручја ове општине.