У просторијама Општине Прњавор jуче и данас су уручени уџбеници за седамдесеторо дјеце из социјално најугроженијих породица погинулих и несталих бораца и ратних војних инвалида. Поред дјеце и родитеља, подјели уџбеника су присуствовали начелник општине Прњавор Дарко Томаш, као и представници борачких организација са подручја општине Прњавор.

“Поред додјеле уџбеника, Општина Прњавор помаже борачке категорије и кроз друге активности, као што је стипендирање дјеце погинулих бораца и ратних војних инвалида”, изјавио је предсједник Борачке организације општине Прњавор Владо Живковић.

Предсједник Удружења ратних војних инвалида општине Прњавор Драган Врховац изразио је захвалност начелнику Томашу на издвојеним средствима, те ученицима пожелио добар успјех у школи.

“Ова активност се спроводи редовно, пред почетак нове школске године, те очекујемо да ће у будућности још већи број дјеце из ових категорија добити бесплатне уџбенике”, нагласио је Врховац.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш истакао је да је данашња подјела уџбеника потврда добре сарадње између локалне управе с једне, те Борачке организације и Удружења ратних војних инвалида с друге стране.

“Општина Прњавор је увијек подржавала овакве програмске активности и оне ће свакако бити настављене и у наредном периоду”, нагласио је Томаш, додавши да општинска власт води рачуна о борачким категоријама, али да то не значи да не постоји и одређени простор за напредак.