Boračka organizacija opštine Prnjavor u saradnji sa opštinom Prnjavor danas je u Centru za kulturu upriličila podjelu udžbenika i vaučera za kupovinu knjiga djeci iz reda boračke populacije.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Bogoljub Sančanin je  precizirao da je podijeljeno 18 kompleta udžbenika za osnovno obrazovanje i pet novčanih vaučera u iznosu od po 200 KM za srednje obrazovanje.

„Aktivnost  pomoći porodicama iz reda boračke populacije u pripremi djece za školu uspješno sprovodimo  godinama unazad kako bismo se barem malo  odužili onima koji su dali najveći doprinos u odbrani Republike Srpske“ , kaže Sančanin.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da ovo nije jedini projekat koji provodi Boračka organizacija u opštini Prnjavor da pomogne ovoj populaciji stanovništva.

„Svaka od akcija  ima svoju funkciju i značaj kod krajnjih korisnika, zbog čega to opština podržava, a sigurno ćemo saradnju na svim projektima nastaviti i dalje“, rekao je Tomaš i  djeci koja su dobila pomoć poželio uspjeh u novoj školskoj godini.

Udžbenike za deveti razred danas je, između ostalih,  dobila i četrnaestogodišnja Nedeljka Dragojević iz Hrvaćana.

Ona kaže da je ovo treća godina kako dobija knjige za školu, što predstavlja veliku pomoć  i značajno olakšanje za kućni budžet njenoj porodici. 

SRNA /T.S/