Начелник општине Прњавор Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Жељко Симић подијелили су данас пакетиће за 325 првачића са подручја општине Прњавор, који су од ове године сјели у школске клупе. Највише првачића, као и претходних година, уписано је у основне школе “Никола Тесла” и “Бранко Ћопић”, док у двије школе, у Отпочиваљци и Дренови, ове године није уписан нити један ђак.

Директор Основне школе “Никола Тесла” Војин Глувић изјавио је да је ове године 106 ученика уписало први разред, што је за шест више од претходне године.

Што се тиче Основне школе “Бранко Ћопић”, директор Рајко Алексић истиче да је у ову школу од 1. септембра кренуло укупно 87 ђака првака.

“Три ђака су у подручном одјељењу у Доњим Штрпцима, њих 14 је у Штрпцима, док је у градску школу уписано укупно 70 првачића”, навео је Алексић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш пожелио је првачићима срећу током школовања, те изразио задовољство што је традиција и ове године настављена.

“Задовољство ми је што и ове године настављамо праксу подјеле симболичних поклона првачићима, са циљем да им први школски дан остане у што љепшем сјећању”, истакао је Томаш додавши да ће у промоцију популационе политике бити уложени додатни напори, како би у будућности било што више ђака.