Данас је у прњаворском Центру за културу организована подјела ваучера за куповину уџбеника за дјецу ратних војних инвалида.

Начелник општине Прњавор се захвалио удружењу РВИ на организацији догађаја, те истакао да ово није једина активност кроз коју Општина Прњавор помаже ово удружење. Начелник је додао да тренутно из општинског буџета 45 ученика и 32 студента из реда борачке популације примају стипендије. “За посљедње 4 године за ову врсту активности издвојено је око 25.000 КМ из општинског буџета. Повећали смо стипендије за студенте на 150КМ мјесечно, за ученике на 70КМ, а стипендије се исплаћују редовно” истакао је Томаш. Он је такође навео да заједно са удружењем РВИ општина реализује и неке друге пројекте, а присутним ученицима поручио да  је најбоља животна инвестиција знање и образовање.

Драган Врховац, предсједник удружења Ратних војних инвалида општине Прњвор подсјетио је да је удружење РВИ прије десет година покренуло активности за помоћ дјеци приликом набавке уџбеника и школског прибора. “Од 2010. године, у складу са финансијским могућностима обезбеђивали смо одређен износ и покривали дио трошкова за уџбенике. Ове године начелник општине помаже донира 4.600 КМ, а удружење РВИ 2.500 КМ, што је највећи износ до  сад.” истакао је Врховац.  Ваучер у вриједности од 100 КМ додјељен је 71 ученику, који исте могу искористити за набавку уџбеника или школског прибора. “Далеко већем броју бисмо требали помоћи, али сваке године мијењамо, не буду сваке године иста дјеца обухваћена. Желио бих да се захвалим начелнику општине који помаже удружење и на друге начине” рекао је Врховац.