Načelnik opštine, Darko Tomaš uručio je danas posebne opštinske studentske nagrade u iznosu od po 4.000 KM Nikoli Kalabiću, Marku Pezeru i Goranu Kitiću za ostvarene izuzetne rezultate tokom školovanja i profesionalnog usavršavanja.

Tomaš je, podsjećajući da opština Prnjavor godinama unazad dodjeljuje studentske nagrade, a od prošle godine i posebne, istakao da ova trojica mladića svojim predanim radom predstavljaju najbolje promotere svoje lokalne zajedice.

“Čestitam im na dosadašnjim uspjesima uz želju da ovako nastave i u budućnosti. Znam da su neki od njih već našli zaposlenje, ali sam uvjeren da se i u ovom stručnom obrazovanju neće zaustaviti već će nastaviti dalje usavršavanje”, rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

Prosjekom ocjena 10 Nikola Kalabić završio je master studije Pravnog fakulteta u Beogradu, a Goran Kitić master studije na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, dok Marko Pezer trenutno radi kao asistent na Univerzitetu u Rusiji.

Kalabić koji je trenutno na doktorskim akademskim studijima prava u Beogradu kaže da je za svaku pohvalu praksa nagrađivanja mladih ljudi koju je uvela opština Prnjavor, jer na taj način pokazuje da prati rad najuspješnijih studenata na osnovnim i postdiplomskim studijima.

„Zahvaljujem se načelniku Tomašu što prati naš rad, to je za svakog od nas podstrek za budući rad i napredovanje”, rekao je Kalabić.

Marko Pezer osnovnu i srednju školu završio je u Prnjavoru kao učenik generacije, a osnovne studije informatičke i računarske tehnike na Univerzitetu “Inopolis” u Rusiji, gdje je danas zaposlen kao asistent.

On kaže da privodi kraju master studije i da ima u planu upisati i doktorat.

„Želim da pohvalim našu opštinu jer prepoznaje rad i podržava studente”, kaže Pezer.

I Goran Kitić ima samo riječi hvale za opštinu Prnjavor na uočenom i cijenjenom trudu studenata sa područja ove lokalne zajednice, po čemu je jedinstvena u Republici Srpskoj.

„Ovakve nagrade su motivacija za dalje napredovanje u karijeri. Nadam se da ćemo kroz nekoliko godina na najbolji način uspjeti vratiti ukazano povjerenje”, rekao je Goran u izjavi novinarima.

Srna T.S.