Dan opštine Prnjavor, 24.mart i ove godine će biti obilježen brojnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima u organizaciji domaćih kulturno-umjetničkih društva, sportskih klubova i škola, saopšteno je nakon današnje sjednice Organizacionog odbora.

Svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama biće održana 24. marta.

Predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić rekao je da će biti održano preko 17 manifestacija koje će početi 4. marta, a završiti 2. aprila.

“Obilježavanje počinje u subotu primjerom filma ‘Srpska borba za slobodu’ Borisa Malagurskog, a završava se 2. aprila Međunarodnom uličnom trkom. Na narednom sastanku Organizacionog odbora biće utvrđen i konačan raspored svih ostalih aktivnosti“ , rekao je Simić.

Rukovodilac Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Brankica Radonjić naglasila je, da posebno raduje povjerenje opštinske vlasti u rad SPKD „Prosvjeta“ koje će biti nosilac većine kulturnih manifestacija.

Ona je najavila, da će folklorni ansambl održati dva koncerta, a Dramska scena više predstava prilagođenih svim uzrastima.

„U okviru manifestacije Dana opštine na svečan način obilježićemo i 20 godina rada prnjavorskog amaterskog pozorišta promocijom foto -monografije i druženjem sa našim prijateljima“ , rekla je Radonjićeva.

V.d. direktora Muzičke škole „Konstantin Babić“ Prnjavor Tina Raković izrazila je zadovoljstvo što će učenici ove škole i ove godine dati svoj doprinos obilježavanju Dana opštine.

„Organizovaćemo koncert sa našim gostima iz drugih opština, rado ćemo ugostiti profesore i učenike iz drugih škola, razmijeniti iskustva, upoznati ih sa opštinom Prnjavor. Pozvaćemo i publiku, naše sugrađane, da nam se pridruže i poslušaju kako sviraju profesionalni muzičari“, rekla je Rakovićeva.