U Naseobini Lišnja danas je otvorena obnovljena Osnovna škola  “Meša Selimović”. Otvaranju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatan Klokić i rukovodstvo Opštine Prnjavor.

Ukupno uložena sredstva u projekat rekonstrukcije, (postavljena je demit fasada i izolacija, promijenjena je vanjska PVC stolarija na objektu, uvedeno centralno grijanje te uređen unutrašnji prostor škole)  iznose oko 166.000,00 KM (165.759,35 KM), a finansirana su od strane Vlade Republike Srbije  u iznosu od 50.000 eura odnosno 97.700,00 KM  i Opštine Prnjavor u iznosu od preko 68.000,00 maraka. Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su sada stvoreni svi uslovi za nesmetano odvijanje nastave u ovoj školi. “Danas je ovo moderna škola sa novom fasadom, stolarijom, centralnim grijanjem”, navela je predsjednica. Predsjednica Cvijanović  je naglasila da je aktivizam lokalne zajednice doveo do toga da republička vlast na nivou opštine Prnjavor sprovede nekoliko važnih projekata koji se odnose na infrastrukturu, školske objekte i sve drugo što je lokalna zajednica smatrala da je od interesa.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da će Vlada Republike Srpske u ovoj godini izdvojiti 1.800.000 KM za kapitalne investicije u infrastrukturu objekata osnovnih i srednjih škola.  Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srpske Zlatan Klokić izrazio je zadovoljstvo što je bio tima Vlade Republike Srpske koji je odlučivao o izdvajanju sredstava za školski namještaj u ovoj školi, ali i zahvalnost Vladi Srbije na finansiranju projekta, kao i predsjedniku Republike Srpske.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš podsjetio je da je u proteklom periodu glavno opredjeljenje lokalne vlasti bilo ulaganje u školsku infrastrukturu da bi  mladim ljudima bili poboljšani uslovi za školovanje i obrazovanje. Tomaš je zahvalio republičkom rukovodstvu koji su uvijek imali razumijevanja za projekte u ovoj opštini i koji su obezbijedili više od 90 odsto uloženih sredstava.

Direktor Osnovne škole “Meša Selimović” Milan Vranić podsjetio je da je objekat škole napravljen 1974. godine, od kada do danas nije bilo većih ulaganja.

U ovoj školi nastavu pohađa 150 učenika, a zaposlena su 42 radnika. Osim centralne škole, imaju i tri područna ođeljenja – Lišnja, Mujinci i Otpočivaljka.