У Насеобини Лишња данас је отворена обновљена Основна школа  “Меша Селимовић”. Отварању су присуствовали предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар просвјете и културе Наталија Тривић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Српске Златан Клокић и руководство Oпштине Прњавор.

Укупно уложена средства у пројекат реконструкције, (постављена је демит фасада и изолација, промијењена је вањска ПВЦ столарија на објекту, уведено централно гријање те уређен унутрашњи простор школе)  износе око 166.000,00 КМ (165.759,35 КМ), а финансирана су од стране Владе Републике Србије  у износу од 50.000 еура односно 97.700,00 КМ  и Oпштине Прњавор у износу од преко 68.000,00 марака. Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да су сада створени сви услови за несметано одвијање наставе у овој школи. “Данас је ово модерна школа са новом фасадом, столаријом, централним гријањем”, навела је предсједница. Предсједница Цвијановић  је нагласила да је активизам локалне заједнице довео до тога да републичка власт на нивоу општине Прњавор спроведе неколико важних пројеката који се односе на инфраструктуру, школске објекте и све друго што је локална заједница сматрала да је од интереса.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да ће Влада Републике Српске у овој години издвојити 1.800.000 КМ за капиталне инвестиције у инфраструктуру објеката основних и средњих школа.  Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Српске Златан Клокић изразио је задовољство што је био тима Владе Републике Српске који је одлучивао о издвајању средстава за школски намјештај у овој школи, али и захвалност Влади Србије на финансирању пројекта, као и предсједнику Републике Српске.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш подсјетио је да је у протеклом периоду главно опредјељење локалне власти било улагање у школску инфраструктуру да би  младим људима били побољшани услови за школовање и образовање. Томаш је захвалио републичком руководству који су увијек имали разумијевања за пројекте у овој општини и који су обезбиједили више од 90 одсто уложених средстава.

Директор Основне школе “Меша Селимовић” Милан Вранић подсјетио је да је објекат школе направљен 1974. године, од када до данас није било већих улагања.

У овој школи наставу похађа 150 ученика, а запослена су 42 радника. Осим централне школе, имају и три подручна ођељења – Лишња, Мујинци и Отпочиваљка.