Расписан јавни позив за достављање приједлога пројеката у циљу подршке организацијама цивилног друштва за повећање њиховог доприноса превенцији, смањењу и борби против свих облика родно заснованог насиља у оквиру пројекта „Развој програма обуке за чланове/чланице општинских/градских комисија за равноправност сполова у Босни и Херцеговини“.

Јавни позив је расписало удружење „Нешто више“ и „Амика едука“ , са циљем јачања улоге и положаја жена у политичким, социјалним и економским процесима и подршка локалним партнерствима у успостављању ефикасних механизама за родну равноправност у локалним заједницама у БиХ.

Пројекти морају бити имплементиран на подручју локалних заједница Босанска Крупа,  Бусовача,  Дервента, Горажде, Илиџа, Калесија, Калиновик, Јајце, Лакташи, Мостар, Невесиње, Костајница, Ново_Сарајево, Приједор, Прњавор, Шамац, Тешањ,  Теслић, Тузла и  Власеница, односно корисници/е пројекта морају бити становници наведених локалних заједница.

На јавни позив могу се пријавити организације цивилног друштва (удружења и фондације основане према важећим законима о удружењима и фондацијама) из Босне и Херцеговине, чије се сједиште налази у једној од набројаних локалних заједница односно активно проводе своје активности у тој заједници.

Укупан износ доступних средстава за пројекте у заједницама у оквиру овог јавног позива износи 97.800 КМ док за појединачне пројекте износи 4.890 КМ.

Више информација на линку https://nestovise.org/2022/04/25/javni-poziv-organizacijama-civilnog-drustva-za-dostavljanje-prijedloga-projekata/