U proteklih osam dana na području opštine Prnjavor nije bilo registrovanih novozaraženih lica virusom korona, zaključeno je na današnjoj sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 20 lica, dok je jedno lice, kod koga je potvrđeno prisustvo virusa korona, preminulo tokom vikenda.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, od danas do 21. juna, dozvoljena su javna okupljanja u grupama do 120 osoba i privatna u grupama do 70 lica. Omogućena je i organizacija svadbenih svečanosti, u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prema uputstvu Instituta, preporučuje se, da se proslave kada god je moguće organizuju na otvorenom i da se broj zvanica ograniči na najmanji mogući broj, a maksimalno u skladu sa važećim propisima. Preporučuje se održavanje fizičke distance između gostiju, kao i primjena svih drugih higijensko – epidemioloških mjera. Organizator proslave dužan je odrediti lice koje se stara da se mjere poštuju i vodi evidencija prisutnih lica. U preporukama za održavanje svadbenih svečanosti navedena su i uputstva za ugostiteljske objekte i izvođenje muzike uživo.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovana je 1301 osoba zaražena virusom korona, dok je 97 lica preminulo.

There are no comments yet.

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).