У протеклих осам дана на подручју општине Прњавор није било регистрованих новозаражених лица вирусом корона, закључено је на данашњој сједници Општинског штаба за ванредне ситуације.

Под здравственим надзором тренутно се налази 20 лица, док је једно лице, код кога је потврђено присуство вируса корона, преминуло током викенда.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, од данас до 21. јуна, дозвољена су јавна oкупљања у групама до 120 особа и приватна у групама до 70 лица. Омогућена је и организација свадбених свечаности, у складу са препорукама Института за јавно здравство Републике Српске.

Према упутству Института, препоручује се, да се прославе када год је могуће организују на отвореном и да се број званица ограничи на најмањи могући број, а максимално у складу са важећим прописима. Препоручује се одржавање физичке дистанце између гостију, као и примјена свих других хигијенско – епидемиолошких мјера. Организатор прославе дужан је одредити лице које се стара да се мјере поштују и води евиденција присутних лица. У препорукама за одржавање свадбених свечаности наведена су и упутства за угоститељске објекте и извођење музике уживо.

Од почетка пандемије, на подручју општине Прњавор регистрована je 1301 особa заражена вирусом корона, док је 97 лица преминуло.