Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас сједницу на којој је констатовано да је регистровано осам нових случајева заразе вирусом корона на подручју општине, међу којима је и дијете старости пет година.

Новозаражена лица су била у директном контакту са зараженим лицем, а према тренутној епидемиолошкој ситуацији, под здравственим надзором налази се 40 особа.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације и начелник општине, Дарко Томаш рекао је да је епидемиолошка ситуација погоршана и да је сва одговорност тренутно на појединцу.

“Неопходно је да сви поштујемо прописане хигијенске мјере и апелујемо на становништво да држи дистанцу, носи заштитну маску, води рачуна о личној и хигијени простора, а нарочито да смањи окупљања. Такође, апелујемо на привредне субјекте да појачају контролу над хигијенски-епидемиолошким мјерама и да проводе редовну дезинфекцију”, рекао је Томаш.

Томаш је нагласио, да уколико се не буду поштовале прописане мјере, Општински штаб за ванредне ситуације ће морати реаговати и донијети рестриктивније мјере.

Од почетка пандемије, на подручју општине Прњавор регистровано је 57 особа заражених вирусом корона, док је 35 лица опорављено.