Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas telefonsku sjednicu, na kojoj je zaključeno da je u protekla 24 časa na području opštine Prnjavor registrovano 13 osoba zaraženih virusom korona, dok se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 125 lica.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 5. aprila zabranjena su javna okupljanja u grupama većim od 30 lica, privatna od 10 lica, rad fitnes centrima, ugostiteljskim objektima za ishranu i pićem, bazenima, velnes i spa centrima, trgovačkim centrima i subjektima koji posluju u okviru trgovačkog centra, izuzev apoteka i subjekata čija je pretežna djelatnost trgovina prehrambenim proizvodima, kao subjektima koji posluju u prostorima koji imaju zaseban ulaz u odnosu na ulaz trgovačkog centra bez obzira na vrstu djelatnosti koju obavljaju, rad priređivača igara na sreću i aktivnosti unutar ustanova kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovane su 1064 osobe zaražene virusom korona, dok je 79 osoba preminulo.

Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mjere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.