Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас телефонску сједницу, на којој је закључено да је у протекла 24 часа на подручју општине Прњавор регистровано 13 особа заражених вирусом корона, док се под здравственим надзором налази 125 лица.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, до 5. априла забрањена су јавна окупљања у групама већим од 30 лица, приватна од 10 лица, рад фитнес центрима, угоститељским објектима за исхрану и пићем, базенима, велнес и спа центрима, трговачким центрима и субјектима који послују у оквиру трговачког центра, изузев апотека и субјеката чија је претежна дјелатност трговина прехрамбеним производима, као субјектима који послују у просторима који имају засебан улаз у односу на улаз трговачког центра без обзира на врсту дјелатности коју обављају, рад приређивача игара на срећу и активности унутар установа културе које подразумијевају истовремено присуство више лица у истом простору.

Од почетка пандемије, на подручју општине Прњавор регистроване су 1064 особе заражене вирусом корона, док је 79 особа преминуло.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да буду одговорни и поштују епидемиолошке мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.