Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 24. sjednicu na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na području opštine.

Prema izvještaju Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja, danas do 10:00 časova pod zdravstvenim nadzorom nalazi 216 lica, dok su 953 osobe izašle iz nadzora, po odobrenju epidemiologa. Do ovog trenutka, registrovano je sedam lica zaraženih virusom korona.

U karantinu u Sportsko rekreativnom centru „Borik“ trenutno se nalazi 11 lica sa mjestom prebivališta u Prnjavoru, koja su prekršila mjere kućne izolacije ili prevezena sa graničnih prelaza.

Opštinski štab za vanredne situacije donio je odluku, da apoteke u narednom periodu rade od 7.00 do 18.00 časova radnim danima i vikendom od 7.00 do 15.00 časova. U cilju kontinuiranog snabdijevanja lijekovima i medicinskim sredstvima, napravljen je raspored dežurnih apoteka.

U protekla 24 časa, Opštinska komunalna policija kontrolisala je 33 lica i sva kontrolisana lica su poštovala propisane mjere. Prema podacima Policijske stanice Prnjavor u protekla 24 časa nije bilo sankcionisanih lica.

Službenici Policijske stanice Prnjavor u narednom periodu kontrolisaće i sankcionisati lica ispod 65 godine, a vezano za poštovanje naredbe o zabrani kretanja utorkom i petkom od 7.00 do 11.00 časova.

Opštinski štab za vanredne situacije još jednom apeluje na građane da poštuju propisane mjere, kako bi se spriječila mogućnost širenja virusa i povećanje broja oboljelih lica.