Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 40. sjednicu, na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija na području opštine Prnjavor.

Na sjednici je zaključeno, da nema novozaraženih lica, da se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 90 osoba, dok je po odobrenju epidemiologa 1240 lica izašlo iz nadzora.

Opštinski štab za vanredne situacije konstatovao je, da se u lokalnim karantinima trenutno nalazi 45 lica, da su u toku jučerašnjeg dana na granični prelaz Gradiška, jednim vozilom stigla dva lica sa mjestom prebivališta na opštini Prnjavor, od kojih jedno lice ima pozitivan nalaz na korona virus.

Lice sa pozitivnim nalazom direktno je transportovano u banjalučki studentski centar, dok je drugo lice smješteno u poseban opštinski karantin, u prostorijama FK „Ljubić“.

Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor zabilježeno je 18 slučajeva zaraze novim virusom korona. Od ukupnog broja zaraženih, pet lica je oporavljeno, dvanaest lica je i dalje pozitivno, dok je jedno lice preminulo.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 11 lica, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, dok su službenici Policijske stanice Prnjavor sankcionisali jedno lice zbog nepoštovanja policijskog časa.