Према тренутној епидемиолошкој ситуацији, на подручју општине Прњавор, под здравственим надзором налази 367 лица, док су 762 особе изашле из надзора, по одобрењу епидемиолога.

До сада, регистровано је пет случајева заразе вирусом корона.

У протекла 24 часа, комунална полиција је контролисала 48 лица у кућној изолацији и сва контролисана лица су поштовала прописану мјеру. Према подацима Полицијске станице Прњавор у протекла 24 часа није било санкционисаних лица.

Надлежна општинска инспекција проводи и редовне контроле привредних субјекта којима је омогућен рад, а везано за поштовање одлуке да се цијене основних животних намирница задрже на нивоу на ком су биле 5. марта 2020. године.

У складу са новим упутством републичког штаба, Општински штаб за ванредне ситуације донио је наредбу да се успостави још један локални карантин, на локацији спортске дворане „Слога“.

У формираном карантину у Спортско рекреативном центру „Борик“ боравиће лица са мјестом пребивалишта у Прњавору, а која у земљу улазе на неком од граничних прелаза, као и лица која не поштују мјере кућне изолације.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је одлуку да се све потписане мјере продужавају до 13. априла.

Закључком републичког штаба дозвољено је кретања лицима са навршених 65 година и више, уторком и петком од 7.00 до 10.00 часова, а ради куповине основних животних намирница, лијекова и обављања посла у банкама.

Такође, дозвољено је кретањe у сеоским подручјима, лицима старости до 75 година, а ради обављања пољопривредних послова, уз обавезно придржавање заштите мјере социјалног растојања.

Дозвољено је и кретање од пчелињака до мјеста становања, уторком и у дане викенда, лицима која посједују рјешење о регистрацији пчелињака.