Према тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју општине Прњавор, под здравственим надзором налази се 526 особа, док је 593 лица по одобрењу епидемиолога изашло из надзора, закључено је на данашњој сједници Општинског штаба за ванредне ситуације.

До сада, регистровано је пет случајева заразе вирусом корона. Лица су доброг општег здравственог стања и смјештена су у бањалучки студентски центар.

У протекла 24 часа, комунална полиција је контролисала 70 лица у кућној изолацији и сва контролисана лица су поштовала прописану мјеру, док су службеници Полицијске станице Прњавор санкционисали једно лице због кретања супротно важећим мјерама.

Општински штаб за ванредне ситуације донио је одлуку да се мјере забране и ограничења рада трговинских, угоститељских и других објеката продужавају до 13. априла, имајући у виду чињеницу да је пандемија у фази успона и да се велики број лица још увијек налази под здравственим надзором.

Новом Наредбом о регулисању рада угоститељских, трговинских и других објеката дозвољен је рад субјектима који се баве продајом воћа и поврћа.

Aпелујемо на грађане да се дисциплиновано придржавају свих прописаних мјера које су на снази, како би спријечили могућност даљег ширења вируса.