Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 43. sjednicu, na kojoj je zaključeno da su registrovana dva nova slučaja zaraze virusom korona.

Jedna novozaražena osoba je muškog pola, starije životne dobi, koja je zbog zdravstvenih problema, iz privatne zdravstvene ustanove upućena u UKC BL, dok je druga osoba ženskog pola, mlađe životne dobi.

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i načelnik opštine, Darko Tomaš rekao je nakon sjednice, da ženska osoba koja je pozitivna na virus korona ne živi na području opštine, ali da je tokom vaskršnjih praznika boravila u Prnjavoru.

„Ono što nas posebno brine je informacija, da je lice za vrijeme vaskršnjih praznika boravilo u Prnjavoru i da je ostvarivalo kontakte na području opštine“, rekao je Tomaš.

Tomaš je apelovao na građane, da disciplinovano poštuju sve propisane mjere. „Nije vrijeme za opuštanje i bilo kakva okupljanja tokom nastupajućih praznika mogu stvoriti velike probleme“, naglasio je Tomaš.

Na današnjoj sjednici Opštinskog štaba konstatovano je, da je opštinska komunalna policija u protekla 24 časa, kontrolisala 22 lica koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji, i sve kontrole su uredne, a da Policijska stanica Prnjavor nije sankcionisala ni jedno lice.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 109 lica, dok je 1260 osoba, po odobrenju epidemiologa izašlo iz nadzora. Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovan je 21 slučaj zaraze virusom korona.