Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас 43. сједницу, на којој је закључено да су регистрована два нова случаја заразе вирусом корона.

Једна новозаражена особа је мушког пола, старије животне доби, која је због здравствених проблема, из приватне здравствене установе упућена у УКЦ БЛ, док је друга особа женског пола, млађе животне доби.

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације и начелник општине, Дарко Томаш рекао је након сједнице, да женска особа која је позитивна на вирус корона не живи на подручју општине, али да је током васкршњих празника боравила у Прњавору.

„Оно што нас посебно брине је информација, да је лице за вријеме васкршњих празника боравило у Прњавору и да је остваривало контакте на подручју општине“, рекао је Томаш.

Томаш је апеловао на грађане, да дисциплиновано поштују све прописане мјере. „Није вријеме за опуштање и било каква окупљања током наступајућих празника могу створити велике проблеме“, нагласио је Томаш.

На данашњој сједници Општинског штаба констатовано је, да је општинска комунална полиција у протекла 24 часа, контролисала 22 лица која имају рјешење о кућној изолацији, и све контроле су уредне, а да Полицијска станица Прњавор није санкционисала ни једно лице.

Према тренутној епидемиолошкој ситуацији, под здравственим надзором налази се 109 лица, док је 1260 особа, по одобрењу епидемиолога изашло из надзора. Од почетка пандемије, на подручју општине Прњавор регистрован је 21 случај заразе вирусом корона.