Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš, i predsjednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić, organizovali su prijem u sali Skupštine opštine Prnjavor za 32 majke koje su rodile treće i svako sljedeće dijete u ovoj godini, te su im uručili novčana sredstva u ukupnom iznosu od 14.700,00KM.

„Imam četvero djece, živim na selu i bavimo se poljoprivredom. Želio bih da se zahvalim načelniku opštine, Darku Tomašu, na tome što nas je u ovolikom broju okupio danas i što nam je uručio novčani stimulans. Pojedinim porodicama je to od velikog značaja“ izjavio je Vinčić Slavoljub, iz Pečeneg Ilove.
„Danas je jedan od najveselijih i najljepših događaja održan u sali skupštine, i ono što bih želio prije svega, jeste da čestitam svim roditeljima. Uvjeren sam da je ovo najbolji put i primjer kako raditi na natalitetu naše lokalne zajednice ali i Republike Srpske. Opština Prnjavor već duži niz godina novčano stimuliše rođenje trećeg i svakog sledećeg djeteta, a smatramo da za sledeću godinu treba izmjeniti odluku, te više nagraditi ove porodice“ rekao je načelnik opštine, Darko Tomaš.