Општина Прњавор наградила је петоро докторанада са по 1.500 КМ и четворо постдипломаца са по 1.000 КМ.

Награђени докторанди су Милорад Ђукић са Православног богословског факултета у Београду, Данијела Кардаш са Машинског факултета у Београду, Тања Анчић Милијашевић са Филолошког факултета у Бањалуци, Јелисавета Цвијановић са Пољопривредног факултета у Бањалуци и Тијана Шестић са Природно-математичког факултета у Новом Саду.

Награђени постдипломци су Јована Раилић са Архитектонско-грађевинског факултета у Санкт Петербургу, Јелена Ђурић и Слађана Прерадовић са Пољопривредног факултета у Бањалуци, те Мирослав Вујасиновић са Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета у Бањалуци.

Јована Раилић каже да је на овај начин локална заједница показала да брине о људима који се образују у Републици Српској, као и онима који су на школовању широм свијета, али се планирају вратити у родни град да примијене стечена знања.

Докторанд Данијела Кардаш рекла је у изјави новинарима да ће новчану помоћ од општине Прњавор искористити за даљи научноистраживачки рад у Београду и подсјетила да ова општина у континуитету помаже студенте у њиховом раду и напредовању.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш каже да је током протекле четири године општина настојала да истакне младе који постижу посебне резултате у школовању.

“Желимо да млади наставе своје образовање и школовање јер све што уложе у себе нико им не може одузети, а сутра с њима и локална заједница има веће могућности за развој”, рекао је Томаш.

СРНА, Т.С.