Načelnik opštine, Darko Tomaš upriličio je danas radni ručak za 39 radnika komunalnih preduzeća „Park“ i „Vodovod“ koji rade fizičke poslove na otvorenom i uručio im po 500,00 KM.

Tomaš je istakao da ovi ljudi rade težak i odgovoran posao koji ne poznaje godišnja doba, praznike, vikende, slobodne dane.

„Njihov posao je na otvorenom i moraju pravovremeno rješavati probleme kad se pojave. Želja nam je bila da današnjim radnim ručkom na simboličan način sa po 500,00 KM nagradimo iz KP „Park“ 29 radnika, a iz „Vodovoda“ njih deset“ , rekao je Tomaš u izjavi novinarima.

On je napomenuo da su u opštini zadovoljni pruženim komunalnim uslugama imajući u vidu uslove u kojima rade, kao i da je za pohvalu što se komunalni problemi rješavaju u razumnim rokovima, a grad je čist i uredan.

„Cijena komunalnih usluga u Prnjavoru nije ekonomska, ova preduzeća zbog toga nose teret socijalne odgovornosti, pa i finansijska situacija u njima nije onakva kakva bi trebalo da bude. Do određenih korekcija će morati doći za koje vjerujemo da će građani imati razumijevanja“ , pojasnio je Tomaš.

Direktor KP „Park“ Prnjavor, Dragana Nježić rekla je u izjavi novinarima da ovo preduzeće nastoji grad održati čistim i urednim u skladu sa raspoloživim kadrovima,  mašinama i vozilima.

„U našem preduzeću trenutno imamo 65 radnika. U ovoj godini planiramo proširenje voznog parka kako bi usluga bila kvalitetnija i bolja, a radnici imali organizovaniji rad“ , rekla je Nježićeva.

Direktor KP „Vodovod“ Ljubiša Sibinčić kaže da je prošla godina bila puna izazova, ali da su planirani radovi uspješno završeni i da se dosta radilo na proširenju vodovodne mreže, kao i održavanju postojeće kanalizacione i vodovodne mreže.

Sibinčić je istakao da ukoliko ne dođe do povećanja sadašnjih cijena za isporuku vode preduzeće će se naći u nezavidnoj situaciji jer su poskupili električna energija, gorivo i materijal koji koriste pri radu, a dodatni problem se pojavio otvaranjem tržišta rada u Zapadnoj Evropi i velikim odlivom radne snage.

„Ukoliko ne budemo podizali cijenu rada i povećavali plate zaposlenima doći ćemo u situaciju da ćemo izgubiti sposobne radnike. Ipak se nadam da do toga neće doći i da će nam ova godina biti uspješnija od prethodne“ , rekao je on.

Radnik Vukman Glavendekić koji je u KP „Park“ zaposlen već 15 godina zahvalio se načelniku opštine na prijemu i pokazanoj podršci radnicima komunalnih preduzeća.

„Ovo nismo očekivali i sve nas raduje što je naš rad prepoznat“ , izjavio je Glavendekić.

Srna T.S.