У Прњавору су данас у присуству начелника општине Прњавор Дарка Томаша и Општине Ценатар Сарајево Неџада Ајнаџића потисани уговори о додјели финансијских средстава Општини Прњавор за финансирање санације оштећене путне комуникације у Коњуховцима и санације каптаже и дистрибутивног резервоара у Мјесној заједници Лишња.

Потписани су и појединачни уговори са корисницима о додјели финансијских средстава по основу различитих пројеката у сврху подршке одрживом повратку.

У Прњавор ће по основу ових уговора стићи помоћ у износу од око 50.000,00 КМ, нагласио је овом приликом начелник општине Прњавор Дарко Томаш

„Од тог износа највећи дио 25.000 КМ намијењен је санацији путног правца у Коњуховцима и водоводне мреже у Лишњој. Посебну важност има помоћ и подршка појединачним корисницима, којима ће она бити најпотребнија, као и помоћ намијењена Исламској вјерској заједници и Украјинцима. Ово је  најбољи примјер како двије локалне заједнице сарађују и најавио да би већ наредног мјесеца ова сарадња могла бити подигнута на виши ниво потписивањем споразума о побратимским односима“, рекао је Томаш.

Да је ово добар практичан примјер како се може сарађивати и бити од међусобне користи, сложио се и начелник Општине Центар Сарајево Неџад Ајнаџић.  „Драго нам је да смо у могућности да помогнемо једни другима. Посебно што смо у прилици да дамо финансијску подршку за неке важне инфраструктурне пројекте, као што су путна комуникација и водоснабдјевање. Одабрали смо и двије вјерске заједнице којима смо финансијски помогли, као и неколико физичких лица која су у стању одређене потребе“ , истакао је Ајнаџић.

У име Исламске вјерске заједнице у Прњавору, потписивању уговора присуствовао је главни имам Фикрет Челенка који је изразио задовољство што ће сарадња између двије општине у скорије вријеме бити подигнута на виши ниво, истакавши да највише користи од ове сарадње имају грађани.

На пруженој помоћи захвалио се и украјински свештеник Орел Закаљук. Каже да је то показатељ да неко води бригу о потребама, између осталог и ове националне заједнице. Представник Удружења грађана „Роса„  Елвир Мехинагић рекао је да ће донирана средства доста помоћи мјесној заједници Лишња гдје ће бити ријешен проблем снабдијавања питком водом за најмање 10 домаћинстава.