У просторијама ЈУ Центар за културу данас је одржана 12. сједница Привредног савјета општине Прњавор  у проширеном саставу.

Водећи се и досадашњом праксом, сви важни документи везани за рад Општинске управе дискутују  се на  сједницама Привредног савјета,  данас је то био Нацрт буџета општине Прњавор  за 2021. годину, као и Одлука о комуналним таксама.

Када је ријеч о Одлуци о комуналним таксама, Законом о измјенама и допунама Закона о комуналним таксама,  прописане су одређене измјене у односу на досадашње, тако да ће се, на нивоу општине приступити изради Одлуке о комуналним таксама, у коју ће се уврстити и промјене које су предвиђене законом.

Начелник општине Дарко Томаш  подсјетио је да је општина Прњавор већ четири године дио  МЕГ пројекта, који финансира Влада Швајцарске, а који се реализује преко УНДП-а. „ Испуњавајући одређене услове које захтјева МЕГ пројекат, два пута смо већ повлачили значајна новчана средства, прве године из тих средстава завршили смо пројекат улице Вида Њежића, друге године је финансирана изградња водовода за Пословну зону Вијака. Недавно је одржан завршни састанак на коме су се изнијели сви остварени  резултати за последње четири године, према њима Општина Прњавор је од укупно  18 општина,  прва по учешћу јавности у процесу доношења одлука, у чему су свакако допринијеле сједнице Привредног савјета, а према свим испуњеним критеријумима Општина Прњавор је заузела високо четврто мјесто“, закључио је Томаш.

С обзиром да су неке од главних тема састанка инфраструктурне и комуналне, Томаш додаје да је управо из тога разлога  и један од закључака са сједнице Привредног савјета, да се на сљедећу сједницу позову и директори комуналних предузећа, руководилац Електродистрибуције Прњавор  као и представнике Полицијске станице, како би одговорили на одређена питања прњаворских привредника.