slika predsjednikНа свечаној сједници СО Прњавор одржаној поводом 24. марта – Дана општине Прњавор, предсједник Скупштине Борко Лукановић је рекао да само добра и сложна заједница остварује напредак. „Највеће богатство општине Прњавор су добри људи који разумију једни друге, живе у толеранцији и различитости прихватају као предност”, рекао је Лукановић. Он је говорећи о историјском значају данашњег датума, истакао да је дужност садашње генерације да као људи поштују све борце који су највише напора и храбрости уложили да би се општина у ратном периоду заштитила.

 slika nacelnik“Највеће поштовање изражавамо према погинулим борцима који су дали и највећи допринос за Републику Српску и општину. Наша општина данас живи у миру и развија се, истина у јако тешким и кризним временима, али свакако то жели може примијетити да она из године у годину остварује напредак”, рекао је он. Начелник општине др Синиша Гатарић истакао је да је Прњавор једна од ријетких средина гдје је апсолутно побиједио човјек као универзално биће.

slika hana“Успјели смо прије свега сачувати поштовање. Надам се да ћемо ову општину у наредном периоду највише развијати и градити управо на поштовању и уважавању”, рекао је Гатарић. На свечаној сједници присутнима се обратила и начелница општине Босковице (Чешка) Хана Недомова која је рекла, да је веома радује чињеница да се у општини Прњавор гради и реализују пројекти који стварају даље претпоставке за економски развој.

slika radeПрисутнима се обратио и замјеник начелника општине Сежана (Словенија) Раде Пирјевец који је нагласио да је двије општине његују пријатељске односе и изразио наду да ће се у будућем периоду сарадња још више продубити и развијати у позитивном правцу.

slika nagradjeniОвогодишња Повеља заслужног грађанина са златним грбом општине Прњавор за посебан допринос у развоју општине и шире заједнице уручена је протојереју Ранку Јефтимиру из Палачковаца. Повељу са златним грбом општине за постигнуте резултате у области привредних активности уручена је Богдану Милинчићу из Доњих Смртића, а Повеља са сребрним грбом општине за постигнуте значајне резултате и залагања од интереса за општину Радиславу Винчићу из Горњих Смртића.

slika zvaniceПоводом 24. марта, Дана општине, честитке руководству и становништву упутили су  предсједник Републике Српске Милорад Додик,  замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић, предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњен Тадић, министри Мирко Шаровић, Драган Мектић, Сребренка Голић, Миленко Савановић, Дане Малешевић, Министарство унутрашњих послова РС, Амбасада Јапана у БиХ, директор Фонда здравственог осигурања РС Дарко Томаш, градоначелник града Приједора Марко Павић, начелници општина Болеславец, Жидачев, Кршко, Челинац, Високо и Теслић, Ветеринарски институт РС „Васо Бутозан“, командант 3. Пјешадијског Република Српска пука бригадир Недељко Копуз и директор Асоцијације за унапређење и промоцију туризма, умјетности и културе Миленко Лакић. Скупштина општине Прњавор прогласила је 2001. године 24. март за Дан општине, као сјећање на тај датум 1992. године када су јединице Општинског штаба Територијалне одбране заузеле положаје на Мотајици и спријечиле продор непријатељских формација из правца Дервенте према Прњавору и бањалучкој регији.