Седма редовна сједница Скупштине општине одржана је јуче у сали хотела „Нови Национал“. На дневном реду, између осталог, био је Приједлог одлуке о вриједности бода за плаћање комуналне накнаде за 2022. годину, Приједлог одлуке о усвајању Локалног акционог плана управљања отпадом за општину Прњавор за период од 2020. до 2025. године, те Приједлог одлуке о усвајању измјене дијела Урбанистичког плана „Прњавор“.

Одборници скупштинске већине јуче су именовали за секретара Скупштине општине, Војиславку Гатарић и вршиоце дужности чланова Управног одбора Јавне здравствене установе Дом здравља Прњавор, као и Јавне установе Центар за социјални рад Прњавор.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш рекао је у изјави новинарима, да приликом именовања чланова управних одбора није испоштована законска процедура, јер према Закону о систему јавних служби, начелник општине даје приједлог за чланове управних одбора.

„Скупштинска већина је игнорисала моје упозорење да не поступају у складу са законом и изабрали су људе на приједлог Комисије за избор и именовање. Жао ми је, што ће оваква њихова одлука сутра изазвати непотребне трошкове Дому здравља.“, рекао је Томаш.

Одборници су јуче усвојили и низ одлука о продаји непокретности у својини општине Прњавор, као и Приједлог одлуке о јавном водоводу и јавној канализацији, Приједлог одлуке о давању сагласности на Правилник о методологији за одређивање цијене водоснабдијевања и одводње отпадних вода

Предсједник Скупштине општине, Мирко Буквић нагласио је, да је Одлука о давању сагласности на Правилник о методологији за одређивање цијене водоснабдијевања и одводње отпадних вода веома битна, будући да КП „Водовод“ Прњавор улази у систем јавних водовода Републике Српске и прилагођава се одређеним пројектима, прије свега другој фази МЕГ пројекта.

На дневном реду, на приједлог СДС накнадно је уврштена Информација о санацији и реконструкцији путног правца Шерег Илова – Јованићи, у Печенег Илови, за чију су изградњу 2004. године прикупљана новчана средства.

Коментаришући Информацију, начелник општине, Дарко Томаш рекао је, да је пресуда која је са општинског рачуна скинула 1.200.000 КМ пореметила планиране инвестиције, укључујући и реконструкцију тог путног правца. „Чим прилив средстава у општински буџет буде довољан да се инвестиције могу реализовати, тај пут ће бити један од приоритета.“, рекао је Томаш.

Сједница Скупштине општине, седма по реду завршена је око 18.00 часова.