Opštinski štab za vanredne situacije održao je danas 57. sjednicu, na kojoj je konstatovano, da je registrovan jedan novi slučaj zaraze virusom korona na području opštine. Novozaraženo lice je ženskog pola i hospitalizovano je na Univerzitetsko kliničkom centru u Banja Luci.

Na današnjoj sjednici Štaba, donesen je zaključak, da se od 1. juna omogući rad javnim i privatnim predškolskim ustanovama na području opštine. Narednih dana svi radnici ovih ustanova biće testirani na virus korona.

Opštinski štab za vanredne situacije poziva roditelje, da ukoliko imaju druge mogućnosti za čuvanje djece, da djecu ne šalju u vrtiće, budući da je virus još uvijek prisutan u zajednici i postoji mogućnost zaraze.

U skladu da zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 8. juna 2020. godine radno vrijeme ugostiteljskih objekata za ishranu i piće ograničeno je do 23.00 časa.

U protekla 24 časa, opštinska komunalna policija kontrolisala je 18 lica, koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru, a prema izvještaju Policijske stanice nije bilo sankcionisanih lica.

Prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, na području opštine Prnjavor 28 lica se nalazi pod zdravstvenim nadzorom, zbog direktnog kontakta sa zaraženom osobom. Od početka pandemije, na području opštine Prnjavor registrovano je 36 osoba zaraženih virusom korona, dok je 19 lica oporavljeno.