Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас 57. сједницу, на којој је констатовано, да је регистрован један нови случај заразе вирусом корона на подручју општине. Новозаражено лице је женског пола и хоспитализовано је на Универзитетско клиничком центру у Бања Луци.

На данашњој сједници Штаба, донесен је закључак, да се од 1. јуна омогући рад јавним и приватним предшколским установама на подручју општине. Наредних дана сви радници ових установа биће тестирани на вирус корона.

Општински штаб за ванредне ситуације позива родитеље, да уколико имају друге могућности за чување дјеце, да дјецу не шаљу у вртиће, будући да је вирус још увијек присутан у заједници и постоји могућност заразе.

У складу да закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, до 8. јуна 2020. године радно вријеме угоститељских објеката за исхрану и пиће ограничено је до 23.00 часа.

У протекла 24 часа, општинска комунална полиција контролисала је 18 лица, која имају рјешење о кућној изолацији и сва контролисана лица су поштовала прописану мјеру, а према извјештају Полицијске станице није било санкционисаних лица.

Према тренутној епидемиолошкој ситуацији, на подручју општине Прњавор 28 лица се налази под здравственим надзором, због директног контакта са зараженом особом. Од почетка пандемије, на подручју општине Прњавор регистровано је 36 особа заражених вирусом корона, док је 19 лица опорављено.