Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас 54. сједницу на којој је констатовано, да према тренутним подацима са којима располаже Хигијенско – епидемиолошка служба Дома здравља Прњавор, у општини Челинац је регистровано једно новозаражено лице које има мјесто пребивалишта у Горњим Вијачанима (општина Прњавор).

На сједници Штаба је закључено, да се под здравственим надзором, на подручју општине Прњавор, налази  129 особа, а по одобрењу епидемиолога, 1456 особа је изашло из надзора.

У протекла 24 часа, општинска комунална полиција контролисала је 46 лица, која имају рјешење о кућној изолацији и сва контролисана лица су поштовала прописану мјеру, док су припадници Полицијске станице Прњавор санкционисали једно лице због непоштовања полицијског часа.

Републички штаб за ванредне ситуације јуче је донио закључак којим се укида ограничење кретања за лица од 65 и више година старости, као и закључак о забрани организовања матурских вечери у основним и средњим школама у Републици Српској.

Републички штаб је донио и закључак, да лице која су ушло у Републику Српску ради сахране члана уже породице (супружник, родитељ, дијете, брат сестра) може да се креће без ограничења до 72 часа након уласка у Републику Српску. Лице је обавезно да предочи негативан резултат тестирања на вирус корона, који није старији од 72 часа и документ који потврђује сродство са преминулим. Републички инспектор евидентира лице приликом уласка у Републику Српску, а лице је обавезно да се пријави надлежној комуналној полицији прије напуштања мјеста боравка.