Општински штаб за ванредне ситуације одржао је данас сједницу на којој је закључено, да на подручју општине Прњавор епидемиолошка ситуација не захтијева увођење рестриктивнијих мјера, као и да се епидемиолошке мјере у потпуности спроводе, уз појачан надзор контролних органа.

У протекла 24 часа на подручју општине Прњавор регистровано шест лица заражених вирусом корона, док су двије особе преминуле. Под здравственим надзором тренутно се налази 181 особа.

У складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације, од данас, 5. априла, дозвољава се рад трговачких центара, као и послуживање хране и пића у вањском дијелу угоститељског објекта (башта, љетња башта, тераса) у ограниченом временском периоду од 6.00 до 22.00 часа.

Од 8. априла дозвољава се рад угоститељским објектима за смјештај, исхрану и пиће, уз строго поштовање упутстава које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Закључком Републичког штаба, од сутра, 6. априла васпитно образовни рад за ученике од првог до пет разреда основних школа одвијаће се у просторијама школа.

Од почетка пандемије, на подручју општине Прњавор регистровано је 1118 особа заражених вирусом корона, док је 81 особа преминула.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да буду одговорни и поштују епидемиолошке мјере и препоруке Института за јавно здравство Републике Српске.

There are no comments yet.

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).