Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш одржао је данас прес конференцију у поводу почетка нове школске године. Овом приликом упутио је искрене честитке свим ученицима са наше локалне заједнице пожеливши им срећу у предстојећем школовању, а посебне жеље упутио је првачићима који ће ове године по први пут ступити у школске клупе.
„ Желим да им школске клупе прије свега буде мјесто гдје ће усвајати нова знања, нова пријатељства и нове успомене“ рекао је Томаш.

Као и ранијих година, општина Прњавор обезбиједила је поклон пакетиће за ученике првих разреда, али због тренутне епидемиолошке ситуације, ђацима ће пакетићи бити уручени од стране просветних радника.
Општина Прњавор је ове године први пут обезбиједила средства у износу од 15.000 КМ за набавку уџбеника за породице са четверо и више дјеце. „Треба истаћи да надлежна министарства у Влади Републике Српске финансирају набавку уџбеника, прије свега за ученике од првог до четвртог разреда али за породице са троје и више дијеце, и то за треће и четврто дијете, као и за ученике који су остварили изузетне резултате на школским такмичењима и у току самог школовања. Од следеће школске године у буџету општине Прњавор биће планирана средства за набавку уџбеника за све категорије ученика основних школа“ додао је начелник.

Ове године ће у школске клупе ступити 260 првачића. Начелник општине Прњавор апелује на возаче да обрате посебну пажњу у саобраћају јер сигурно је повећан број учесника истог.