Данас је у хотелу “Термаг” на Јахорини одржана Конференција посвећена развоју локалних самоуправа и Програму БФЦ СЕЕ у Републици Српској под називом “Повољно пословно окружење и повећање инвестиција” којој су присуствовали предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић, министри, градоначелници и начелници.

Привредна комора РС, у сарадњи са НАЛЕД-ом (Националном агенцијом за локалноекономски развој) и БФЦ СЕЕ ( Бусинесс Фриендлy Цертифицатион) мрежом, већ седам година спроводи Програм сертификације јединица локалне самоуправе за повољно пословно окружење у југоисточној Европи.

Сертификација БФЦ СЕЕ мрежом градова и општина у Републици Српској доводи до унапређења конкурентности и лакшег привлачења инвестиција у локалним заједницама. БФЦ СЕЕ мрежа је у сарадњи са донаторима до сада реализовала пројекте у вриједности од пет милиона евра.

Овај регионални програм спроводи се у Србији, Хрватској, Сјеверној Македонији, Црној Гори и Босни и Херцеговини.

Данас су сертификати додијељени за још седам јединица локалне самоуправе у Републици Српској, а Општина Прњавор овај сертификат посједује од 2019. године.