Девета „Конференција беба“ одржана је јуче у Дому културе, а у трочлано предсједништво изабрани су Елена Марић, Лука Симић и Александар Ђурић. За најмлађу бебу проглашена је Елена Марић, рођена 12. маја ове године, за најстарију Лука Симић, рођен 25. јула прошле године, а беба за највише браће и сестара је шестомјесечни Александар, рођен као осмо дијете у породици Ђурић. Александрова мајка Сузана каже да није тешко одгајати велику породицу ако су сви сложни, заједно раде и доприносе очувању породице.

Новчане награде за трочлано предсједништво обезбједио је начелник општине Прњавор, Дарко Томаш које је рекао да је ово најљепша манифестације коју локална власт већ девету годину организује у сарадњи са Министарством за породицу, омладину и спорт. „На подручју општине се роди око 300 дјеце у току године, и овај број се нажалост смањује из године у годину због чега друштво мора урадити више да се то промјени. Општина има одређене мјере које проводи на повећању наталитета, а једна од њих која најдуже траје јесте помоћ породицама са троје и више дјеце“, рекао је Томаш. Он је нагласио, да то ипак није довољно и да се не само на општинском већ и на републичком нивоу морају пронаћи нове, додатне мјере за подстицање родитељства.

У склопу манифестације одржана су и два такмичења, такмичење тата у пресвлачењу пелена и такмичење беба у пузању. Најбржи тата био је Златан Клокић, иначе актуелни министар за економске односе и регионалну сарадњу у Влади РС, а најбржа беба Урош Лепир. Пријатељи „Конференције беба“, компанија „Лебурић комерц“ и „Беби шоп Савић“ обезбједили су поклон пакете за побједнике такмичења, а најбржи тата освојену награду поклонио је беби са највише браће и сестара. У дјечијем програму учествовали су полазници дјечијих вртића „Наша радост“, „Пчелица“, „Микијева играоница“ и „Бамби“. На „Конференцији беба“ било је пријављено 28 беба.