Danas je u sali Centra za kulturu održana druga sjednica Privrednog savjeta opštine Prnjavor u proširenom sastavu. Nakon uvodne riječi načelnika opštine Darka Tomaša, dalji tok sjednice pratio je prethodno utvrđeni dnevni red.

Na sjednici je između ostalog bilo riječi o unapređenju Pravilnika o uslovima i načinu otuđenja nepokretnosti u svojini opštine Prnjavor, koji će biti upućen na usvajanje na nekoj od narednih sjednica Skupštine opštine. Prisutnim privrednicima i poljoprivrednicima predočen je status inicijativa predloženih na prvom sastanku, kao što su ukidanje polaganja higijensko-sanitarnog minimuma svake četiri godine, smanjenje takse i skraćenje procedure za izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima, te mnoge druge. Na sjednici je bilo riječi i o podsticajima za zapošljavanje, koji će po prvi put biti realizovani u 2018. godini. prnjavor

Svi prisutni članovi Privrednog savjeta danas su imali priliku da predoče nove prijedloge i inicijative, po kojima će biti postupano do novog sastanka, planiranog za kraj februara 2018. godine.