Danas je u prostorijama opštine održan finalni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje Dana opštine Prnjavor. Sastanku su prisustvovali predstavnici opštinske uprave, sportskih klubova, medija, kulturno-umjetničkih i ostalih društava, kako bi se utvrdio konačni program manifestacija.

Predsjednik odbora Željko Simić naveo je da će kalendar sadržati 28 manifestacije sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera. “Centralne manifestacije su Svečana sjednica Skupštine opštine Prnjavor i Sajam privrede, poljoprivrede i turizma, koji se po drugi put održava u Prnjavoru. Novina su određeni edukativni sadržaji za djecu školskog uzrasta i pohod na Ljubić u organizaciji PD “Korak više” Prnjavor.”

Željko Petrović, predsjednik AK “Prnjavor” rekao je da će na “21. međunarodnoj uličnoj trci”, koja je uvrštena u evropski i svjetski kalendar i kojoj je Evropska atletska federacija dodijelila 5 zlatnih zvjezdica, učestvovati takmičari iz Kenije, Etiopije, Maroka, ali i regiona. Petrović je istakao da će u okviru trke biti održano i prvenstvo Bosne i Hercegovine, na 5 kilometara na cesti.

Brankica Radonjić, rukovodilac Dramske scene SPKD “Prosvjeta” navela je da će biti održano nekoliko predstava za najmlađe sugrađane, smotra folklora, kao i tradicionalni dječiji maskenbal. Radonjićeva je još istakla i projekat IN fondacije “Mladi kao snaga promjene u lokalnoj zajednici”, koji je podržan od strane Opštine Prnjavor, a čije će rezultate svojim vršnjacima predstaviti učesnici projekta.