U sali Skupštine opštine Prnjavor održan je sastanak sa preduzetnicima opštine Prnjavor, u cilju unapređenja interakcije između načelnika opštine i preduzetnika, te njegovanja dobrih odnosa i direktnog kontakta sa predstavnicima male privrede.

Predsjednik Udruženja preduzetnika opštine Prnjavor, Goran Debeljak rekao je da je skup bio veoma kvalitetan, te da se nada sličnim sastancima i u budućnosti. „Pohvalio bi rad administracije, kada je u pitanju Privredni savjet, budući da se duži period redovno održavaju sastanci. Veliki dio prijedloga i problema o kojima smo danas pričali iznijeli smo i tokom sjednica Privrednog savjeta, i lično sam se uvjerio, da se neki od tih problema ozbiljno pokušavaju riješiti“, naglasio je Debeljak i dodao da je dogovoreno da se u budućem periodu uz podršku načelnika opštine oživi i rad udruženja preduzetnika, kako bi se zajednički rješavali problemi.

Duško Božunović, vlasnik SP Evita istakao je da današnji sastanak predstavlja korak u pozitivnom smijeru i da je izneseno dosta konstruktivnih prijedloga, kao i da je potrebno da se stvore neki okviri, odnosno povoljna klima, kako bi svi profitirali.  Načelnik opštine, Darko Tomaš izjavio je da je zadovoljan današnjim sastankom i da će praksa održavanja ovakvih skupova biti nastavljena i u budućnosti. „Redovno održavamo sastanke sa privrednicima u okviru Privrednog savjeta i dobili smo ideju da to proširimo i na preduzetnike. Čuli smo mnogo novih ideja i prijedloga i nastojaćemo da većinu prijedloga realizujemo, a probleme otklonimo. Veliki dio iznesenih prijedloga se vrlo jednostavno može riješiti“, rekao je Tomaš. Na sastanku je dogovoreno, da se dan otvorenih vrata sa preduzetnicima održava najmanje jednom u tri mjeseca.