Општина Прњавор прославила је јуче крсну славу, Преображење Господње. Служењем литургије и парастоса, те полагањем вијенаца палим борцима ВРС и славским ручком обиљежена је крсна слава, уз присуство многобројних гостију и званица.

Обиљежавању Преображења Господњег, присуствовао је и предсједник Републике Српске, Милорад Додик, који је том приликом рекао да је Прњавор једна од важних, развијених и веома динамичних локалних заједница у Републици Српској у којој је видљиво да се сваки дан нешто ново ради и да се напредује. “Прњавор је реаговао, Дарко Томаш је изабран за начелника и зато што је сада добра сарадња између локалних органа власти и Републике долазе овакве инвестиције. Желим да честитам наченику Томашу, његовом тиму, свим руководиоцима и народу на видљивом развоју”, рекао је Додик. Предсједник Републике Српске, Милорад Додик је подсјетио да је у овој локалној заједници прије четири-пет година потпуно био заустављен развој, те да није било видљивог напретка, јер није постојала сарадња са републичким институцијама.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш рекао је да се никада не смије заборавити да је 626 бораца Војске Републике Српске са подручја општине Прњавор дало живот на бранику отаџбине. “Ако тај број погинулих бораца упоредимо са укупним бројем становника општине долазимо до податка да је на хиљаду становника 18 суграђана нашу слободу платило животима. У односу на све општине у Републици Српској Прњавор је друга општина по броју страдалих”, истакао је Томаш. Он је нагласио да тај податак додатно долази до изражаја ако се зна да на подручју општине није било директних ратних дејстава.

Томаш је додао, да локална власт настоји да у складу са својим могућностима помогне породицама погинулих бораца и њихов живот учини подношљивијим, те је најавио да ће у наредних мјесец дана породицама погинулих биће подијељени кључеви станова у још једној стамбеној згради. Начелник Томаш је суграђанима честитао Преображење Господње, те изразио увјерење да је ова локална заједница од прошлог Преображења до данас много напредовала, првенствено у смислу рјешавања инфраструктурних проблема, те је додао да ће тако бити настављено и у наредном периоду.