SAMSUNG CSC

U Prnjavoru je danas, u Ulici Svetog Save i na Trgu srpskih boraca jednočasovnom obustavom saobraćaja i nizom aktivnosti djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta obilježena Evropska nedelja mobilnosti i “Svjetski dan bez automobila“. Polaznici saobraćajne sekcije prnjavorskih osnovnih škola na gradskom trgu provozali su se biciklom demonstrirajući pravilnu i sigurnu vožnju, dok su mlađi učenici i vrtićka djeca uživali u crtanju, plesanju i drugim aktivnostima. Svim učesnicima u saobraćaju  poručili su ovom prilikom da je počela školska godina i da budu pažljivi. Takođe istakli su važnost razvijanja svijesti o korištenju alternativnih načina prevoza i pješačenja.

Nastavnik OŠ „Nikola Tesla“, Milorad Lalić, koji dugi niz godina radi na edukaciji djece iz

SAMSUNG CSC

oblasti saobraćaja istakao je koliko je važno da se učesnici u saobraćaju pridržavaju saobraćajnih pravila,  jer na taj način čuvamo i našu djecu u saobraćaju.

Septembar je mjesec kada JU Dječiji vrtić „Naša radost“ kreće sa raznim aktivnostima, a ujedno predstavlja i  sam početak njihove radne godine. „Saobraćaj predstavlja jedan od primarnih aktivnosti u kojima obučavamo mališane kako pravilno da prelaze ulice preko pješačkog prelaza, a na ovaj način kao i nizom drugih aktivnosti nastojimo podizati ekološku svijest kod djece“, istakla je pedagog ove ustanove Ljubica Božunović.

AMS RS ove aktivnosti provodi širom Republike Srpske, a učešće su uzeli i pripadnici prnjavorskog Auto-moto društva. „Svjetski dan bez automobila“ i  Evropsku nedelju mobilnosti

SAMSUNG CSC

koja se obilježava od 16. do 22. septembra, podržali su i predstavnici lokalne uprave opštine Prnjavor.

 

 

 

 

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC