Odjeljenje za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Opštinske uprave opštine Prnjavor obavještava poljoprivredne proizvođače (fizička i pravna lica) sa područja opštine Prnjavor, da će Republički zavod za statistiku Republike Srpske u periodu od 1. do 15. decembra 2019. godine sprovesti anketu “Godišnje istraživanje poljoprivrednih gazdinstava”.

Anketiranje će se vršiti na teritoriji cijele Republike Srpske, a anketari će nositi akreditacije Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske.

Anketom će se prikupiti podaci o zasijanim površinama i ostvarenoj proizvodnji ratarskih kultura, povrća, voća i grožđa, planovima sjetve za narednu godinu, brojnom stanju stoke i stočnoj proizvodnji, klanju stoke na gazdinstvu, proizvodnji i upotrebi mlijeka na gazdinstvu, radnoj snazi, površini i vrijednosti zakupljenog poljoprivrednog zemljišta u 2019. godini.

Prikupljeni podaci o porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima su povjerljivi i koristiće se isključivo za statističke svrhe.

Za sve dodatne informacije poljoprivredni proizvođači mogu se obratiti u kancelarije Odjeljenja ili putem kontakt telefona 051/660-860.