Ministar zdravlja i socijalne zaštite, Alen Šeranić uručio je danas u Prnjavoru ključeve tri vozila za domove zdravlja u Prnjavoru, Derventi i Doboju, a u okviru projekta “Jačanja sestrinstva u BiH” koji realizuje Fondacija Fami uz podršku Vlade Švajcarske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

“Donacijom novih vozila unaprijediće se zdravstvena zaština svih pacijenata, prije svega pomoći u dostupnosti zdravstvene zaštite građanima, onima koji imaju potrebe za određenom sestrinskom uslugom, a da ne moraju da dolaze u dom zdravlja”, rekao je ministar Šeranić.

Menadžer projekta Jačanja sestrinstva u BiH Eldin Fišeković kaže da će zahvaljujući doniranim vozilima usluge koje se pružaju u kućnim uslovima biti osigurane i pacijentima koji nemaju jednostavan i lak pristup centralnim objektima Domova zdravlja.

Uručenju vozila u okviru projekta Jačanja sestrinstva u BiH prisustvovao je i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš koji je zahvalio Vladi Švajcarske, Fondaciji Fami i Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske što su prepoznali Prnjavor kao važan segment pružanja primarne zdravstvene zaštite stanovništvu i obezbijedili jedno vozilo za Dom zdravlja.

„U poslednjih pet, šest godina uz podršku resornog ministarstva mnogo je urađeno u Prnjavoru u okviru Doma zdravlja, realizovani su mnogi projekti od projekta energetske efikasnosti, nabavke četiri sanitetska vozila, i mnogih drugih što je unaprijedilo pružanje primarne zdravstvene zaštite“, rekao je Tomaš.