Prema izvještaju Higijensko – epidemiološke službe Doma zdravlja Prnjavor danas do 9:30 časova nema novooboljelih od virusa korona, a pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 965 osoba.

Na području opštine Prnjavor, do sada je registrovano jedno lice oboljelo od virusa korona.

Opštinski štab za vanredne situacije odlučio je, da se restriktivne mjere, uvedene u cilju sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti, te zaštite i spasavanja stanovništva, produžavaju na period do 30. marta, a u skladu sa odlukom Vlade RS.

U nastavku možete pročitati,

Naredbu o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor

U cilju provođenja mjera za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, te zaštite i spasavanja stanovništva:

 1. Zabranjuje se rad sljedećim objektima, svakim radnim danom i u dane vikenda, do 30. marta 2020. godine:
 • ugostiteljskim objektima svih kategorija,
 • zanatsko-uslužnim radnjama, osim auto-mehaničarskim radnjama, auto- praonama, građevinskim firmama, tehničkim pregledima vozila, taksi službama i sličnim servisnim djelatnostima, pod uslovom da redovno provode mjere dezinfekcije,
 • bazenima, „wellness“ i spa centrima zasebno i u sklopu hotelskog smještaja,
 • trgovinama, osim radnji za prodaju prehrambene robe, trgovinama građevinskog materijala, trgovinama auto-dijelova,
 • trgovačkim centrima, osim u dijelu u kojem se prometuje prehrambenim proizvodima,
 • pijacama
 1. Subjekti iz tačke 1. kojima je dozvoljen rad, mogu da rade u vremenu od 7:00 do 18:00 časova.
 2. Hoteli, hosteli i moteli mogu pružati ugostiteljske usluge isključivo za prijavljene goste ovih objekata.
 3. Benzinske pumpe nastavljaju da rade u dosadašnjem režimu, s tim da se zabranjuje rad ugostiteljskog objekta u okviru benzinske pumpe, a prodaja ostalih proizvoda ostalih proizvoda dozvoljena je do 18:00 časova.
 4. Apoteke rade bez promjene radnog vremena, a poljoprivredne apoteke mogu da rade do 18:00 časova.
 5. Dostava životnih namirnica, ketering, dostava auto-dijelova, građevinskog materijala i dostava brze hrane je dozvoljena od 7:00 do 18:00 časova za one subjekte koji su registrovani za obavljanje te djelatnosti, uz maksimalne mjere higijene i  sigurnosti, koje će kontrolisati kontrolni organi.
 6. Drogerije mogu da rade od 7:00 do 18:00 časova.
 7. Objektima brze hrane dozvoljen je rad putem šaltera, bez konzumiranja hrane u objektu, u kojem se kupac ne smije zadržavati.
 8. Trgovinskim objektima vrste dragstor i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača isključivo u pogledu prodaje njihovih proizvoda, ograničava se radno vrijeme od 7:00 do 22:00 časa, s tim da su dužni organizovati šaltersku prodaju od 18:00 do 22:00 časa.
 9. Svi subjekti kojima je dozvoljeno da rade dužni su da obezbijede ograničen broj ljudi u zatvorenom prostoru, uz mjere pojačane dezinfekcije, tako da se na ulazu reguliše broj osoba koje istovremeno mogu ulaziti.
 10. Ispred blagajni označiti i organizovati razmak između kupaca od najmanje jedan metar.
 11. Kontrolnim organima je naloženo da se nepoštovanje ovih mjera kažnjava u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Krivičnim zakonikom Republike Srpske.
 12. Opštinska uprava, javna preduzeća i ustanove organizovaće određeni broj ulaza, a građane pozivamo da ne dolaze u navedene institucije bez velike potrebe.
 13. Zadužuje se Odjeljenje za inspekcijske poslove da u provođenju ove Naredbe obezbijedi poštovanje iste od strane naprijed navedenih subjekata.

Naredba o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području opštine Prnjavor