Послије више од три године потраге за послом, након успјешно завршене практичне обуке за занимање „пројектант интеријера и техничар дрвопрераде“, Зорица Јотановић, млада архитектица из Прњавора, почела је 12. фебруара са радом у дрвопрерађивачком предузећу Ризба д.о.о.

Она је пета од укупно 75 незапослених особа из Прњавора које ће кроз обуке које организује Локално партнерство за запошљавање Прњавор бити оспособљене за рад у металопрерађивачкој, дрвопрерађивачкој, прехрамбеној и индустрији коже и обуће и од којих ће укупно 50 бити запослено.

„Драго ми је да сам имала прилику да похађам обуку која је веома важна за мој посао и која ће ми бити од помоћи у будућем раду. Посебно сам срећна што ћу послије више од три године потраге за послом почети са радом у предузећу Ризба из Прњавора,“ каже Јотановић.

Локално партнерство Прњавор је једно од 15 таквих партнерства успостављених у земљи у оквиру пројекта Подршка локалним партнерствима за запошљавање у Босни и Херцеговини, којег ЕУ финансира са 4 милиона еура а проводи Међународна организација рада (ИЛО), а који за циљ има преквалификацију скоро 2.000 незапослених особа те запошљавање најмање њих 620 у 22 општине у БиХ. Партнерство сачињавају Агенција за развој предузећа Еда (вођа активности), Општина Прњавор, Завод за запошљавање Републике Српске, Центар средњих школа ”Иво Андрић’“, те предузећа МИ Тривас и Топлинг.