Дворишта  Дјечијег вртића „Наша радост“ и Велибора Вујиновића проглашена су за најуређенија у општини Прњавор за 2019. годину и то у категоријама – двориште предшколског или школског објекта  и двориште стамбено-породичног објекта.

Директор ЈУ Дјечији вртић „Наша радост“ Слободанка Васић захвалила  се овом приликом општини Прњавор, као оснивачу ове установе, свим донаторима,  родитељима дјеце и радницима вртића који су допринијели уређењу дворишта. Додала је да су све идеје о побољшању услова за боравак дјеце у вртићу добродошле и да се заједничким снагама спроводе у дјело.

„Дјеца ће када се врате у вртић  послије љетне паузе сигурно бити одушевљена новим садржајима који ће их дочекати у нашем дворишту“ , рекла је Васићева.

Велибор Вујиновић из Прњавора двориште породичне куће уређује са супругом која је  велики заљубљеник у цвијеће. Каже да су материјална улагања у уређење дворишта, набавку цвијећа и одржавање велика, али исто тако желе показати да и дворишта у градској зони могу бити лијепо уређена.

Критеријуми приликом одабира били су одржавање и његовање биљака и земљишта, вриједност биљног покрова, естетски угођај и амбијент, уложени труд и креативност, укупно идејно и хортикултурно рјешење

Предсједник комисије Урош Шушак каже да је увијек тешко донијети одлуку које двориште прогласити за најљепше јер су сви пријављени  уложили много рада, новца и љубави  у уређење. „Надамо се да ће наставити да раде тај посао и даље на задовољство свих нас, али и да ћемо наредних година имати више пријава“ , рекао је Шушак.

Награде и признања побједницима Конкурса „Избор најуређенијег дворишта на подручју општине Прњавор за 2019. годину“,  уручио је замјеник начелника општине Прњавор, Славиша Миланковић.

Конкурсом су биле обухваћене четири категорије: двориште стамбено-породичног објекта, двориште заједнице етажних власника, двориште предшколског или школског објекта и балкон/тераса или лођа  стамбеног објекта.