Начелник општине, Дарко Томаш данас је уприличио пријем за власнике најуређенијих дворишта на подручју општине Прњавор и уручио им новчане награде.

У категорији двориште јавне установе, организације и институције највише гласова добило је двориште Српске православне црквене општине Велика Илова на Смедереву,  у категорији домаћинство на селу награђена је породица Дуронић из  Црквене, код пословних субјеката најуређеније двориште има излетиште „Ивел“,  двориште Николине Јањић однијело је побједу  у категорији приватно двориште, а најуређенији балкон ове године  има Драгана Кљунић.

Свештеник Сретен Живковић каже да црквено двориште само по себи има топлину јер је у његовом центру свети Храм који даје свему посебан осјећај.

„Оваквом акцијом шаље се лијепа слика из наше парохије, а супруга и ја смо имали помоћ парохијана на уређењу цијелог комплекса због чега није било тешко да постигнемо жељени резултат“ , рекао је он.

Драгана Кљунић  која је добила награду за најуређенији балкон каже да је прије свега настојала направити угодно мјесто за своју породицу.

„Укуси су различити, треба прије свега угодити себи, а ако се допадне и другима онда је утисак потпун“ каже Кљунићева.

Начелник општине, Дарко Томаш честитао је свим учесницима конкурса и истакао да су сви уложили много труда, времена, али и финанијских средстава како би уредили своја дворишта.

„Они су прави примјер другима, али сам увјерен да на подручју општине има још много домаћинстава која би могла учествовати у овом надметању“ , рекао је Томаш.

Породица Дуронић којој је припала награда  у категорији најуређенијег домаћинство на селу одлучила је да новчана средства од награде уступити Дневном центру “Невен” чији су штићеници дјеца са потешкоћама у развоју.

Срна Т.С.