Овогодишње такмичење „Избор најуређенијих дворишта“ је завршено, а данас је организован пријем и награђени су власници најуређенијих дворишта.

Ласкаве тутуле “најуређенијег” освојили су: балкон Драгане Кљунић, у категорији најуређенији балкон, двориште Заједнице етажних власника Прњавор, улица Владе Винчића, у категорији заједнице етажних власника, Излетиште „Ивел“, у категорији двориште пословног субјекта, организације и јавне установе, домаћинство породице Сибинчић, у категорији домаћинство на село и двориште Николине Јањић, у категорији приватно двориште.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш рекао је након пријема, да манифестација има за циљ да подигне свијест о очувању и заштити животне средине.

“Имамо ситауцију да се једни те исти људи пријављују из године у годину и имали смо сугестију са стране, да требамо искључити побједнике из ранијих година. Сматрам да ово није нешто што се данас уради и траје годинама, него се улаже велики труд на дневном нивоу. Због тога је наше опредјељење било да свима дамо једнаку шансу и да никога не искључујемо”, закључио је Томаш.

Он је нагласио, да су због епидемиолошке ситуације правила избора била измјењена, али да су кандидати без обзира на начин избора, морали уложити много труда и енергије за побједу.

Славен Сибинчић, власник најуређенијег домаћинства на селу истиче да су ове године одбранили титилу најуређенијег и да настављају да раде на промоцији живота на селу и сеоског туризма. Циљ им је, истиче Сибинчић, да брендирају своје производе, и да их промовишу и у иностранству.

Власница најуређенијег балкона, Драгана Кљунић, рекла је, да се ове године први пут пријавила за такмичење и да је увјерена да постоји много лијепо уређених балкона , али да се људи не одлучују да их пријаве.

“Са сигурношћу могу потврдити да је у наше двориште уложено много труда, рада и љубави, и да већ годинама уназад женска страна наше породице заједно уређује двориште и узгаја цвијеће. Драго ми је што смо успјели доказати да и једно мало двориште са пуно асфалта и мало траве може да изгледа савршено уз цвијеће”, рекла је Адријана Јањић, кћерка власнице најуређенијег приватног дворишта.

Због актуелне пандемије правила “Избора за најуређеније двориште” су измјењена. Грађани су дворишта пријављивали искључиво електронским путем, од 3. до 27. јуна, а о побједницима су одлучили грађани. На адресу Општинске управе пристигло је укупно 36 пријава.