Načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš upriličio je danas prijem za  učenike osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Prnjavor, koji su ostvarili posebne rezultate u učenju i na takmičenjima u prethodnoj školskoj godini i tom prilikom uručio im novčane nagrade.

Prijemu su pored učenika generacije, prisustvovali  i učenici nosioci Vukove diplome, kao i učenici koji su tokom školovanja ostvarili odlične rezultate na republičkim takmičenjima. „Veliko mi je zadovoljstvo družiti se danas sa ovim mladim ljudima. Čestitam im na ostvarenim rezultatima. Uvjeren sam da su ovo samo počeci njihovog rada, i da su  bolji i uspješniji rezultati tek pred njima. Možemo konstatovati i pohvaliti se da Prnjavor zaista ima mlade ljude vrijedne pažnje, koji  jesu budućnost naše opštine ali i Republike Srpske“, rekao je Tomaš.

Jovana Jokić učenik generacije i vukovac Gimnazije Prnjavor, kaže da je ovakav uspjeh zahtijevao mnogo rada. “Upisala  sam Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banja Luci. Želja mi je da jednoga dana postanem profesor matematike. Zahvaljujem se ovom prilikom načelniku opštine i drago mi je što naša opština na ovakav način pomaže mladim ljudima i podstiče ih u njihovom radu“ , istakla je ovom prilikom Jokićeva.

Željana Todić, učenik generacije i vukovac u CSŠ „Ivo Andrić“ Prnjavor svoje školovanje dalje nastavlja na Ekonomskom fakultetu u Banja Luci. „Drago mi je što je organizovan ovakav prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. Ovo je dokaz da se naš trud,  rad i uspjeh u školovanju cijeni i vrednuje“, istakla je Željana.

Stefan Kosić, završio je prnjavorsku Gimnaziju smjer računarstvo i informatika. „Ove godine sam osvojio 1. mjesto na republičkom takmičenju iz fizike. Nakon Gimnazije dalje ću se školovati na Elektro-tehničkom fakultetu  u Banja Luci“,  rekao je Kosić.

Učenica generacije OŠ „Ivo Andrić“ iz Kulaša, Ivana Šušak, kaže da školovanje nastavlja  u Doboju. „Upisala sam srednju Medicinsku školu u Doboju. Moj san od malena je da upišem ovu školu i polako ga ostvarujem“, kaže Ivana.

Danas je nagrađen 31 učenik, a Pravilnikom o nagrađivanju učenika osnovnih i srednjih škola određena je novčana nagrada za učenika generacije osnovne škole 150,00 KM, vukovca u osnovnoj školi 100,00 KM, učenika generacije srednje škole 200,00 KM, te vukovca u srednjoj školi 150,00 KM. Istim pravilnikom predviđene su i novčane nagrade za osvojeno prvo mjesto na republičkom takmičenju, te prvo, drugo i treće mjesto na državnom takmičenju.