Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш уприличио је данас пријем за  ученике основних и средњих школа са подручја општине Прњавор, који су остварили посебне резултате у учењу и на такмичењима у претходној школској години и том приликом уручио им новчане награде.

Пријему су поред ученика генерације, присуствовали  и ученици носиоци Вукове дипломе, као и ученици који су током школовања остварили одличне резултате на републичким такмичењима. „Велико ми је задовољство дружити се данас са овим младим људима. Честитам им на оствареним резултатима. Увјерен сам да су ово само почеци њиховог рада, и да су  бољи и успјешнији резултати тек пред њима. Можемо констатовати и похвалити се да Прњавор заиста има младе људе вриједне пажње, који  јесу будућност наше општине али и Републике Српске“, рекао је Томаш.

Јована Јокић ученик генерације и вуковац Гимназије Прњавор, каже да је овакав успјех захтијевао много рада. “Уписала  сам Природно-математички факултет Универзитета у Бања Луци. Жеља ми је да једнога дана постанем професор математике. Захваљујем се овом приликом начелнику општине и драго ми је што наша општина на овакав начин помаже младим људима и подстиче их у њиховом раду“ , истакла је овом приликом Јокићева.

Жељана Тодић, ученик генерације и вуковац у ЦСШ „Иво Андрић“ Прњавор своје школовање даље наставља на Економском факултету у Бања Луци. „Драго ми је што је организован овакав пријем за најбоље ученике основних и средњих школа. Ово је доказ да се наш труд,  рад и успјех у школовању цијени и вреднује“, истакла је Жељана.

Стефан Косић, завршио је прњаворску Гимназију смјер рачунарство и информатика. „Ове године сам освојио 1. мјесто на републичком такмичењу из физике. Након Гимназије даље ћу се школовати на Електро-техничком факултету  у Бања Луци“,  рекао је Косић.

Ученица генерације ОШ „Иво Андрић“ из Кулаша, Ивана Шушак, каже да школовање наставља  у Добоју. „Уписала сам средњу Медицинску школу у Добоју. Мој сан од малена је да упишем ову школу и полако га остварујем“, каже Ивана.

Данас је награђен 31 ученик, а Правилником о награђивању ученика основних и средњих школа одређена је новчана награда за ученика генерације основне школе 150,00 КМ, вуковца у основној школи 100,00 КМ, ученика генерације средње школе 200,00 КМ, те вуковца у средњој школи 150,00 КМ. Истим правилником предвиђене су и новчане награде за освојено прво мјесто на републичком такмичењу, те прво, друго и треће мјесто на државном такмичењу.