Начелник општине Прњавор Дарко Томаш организовао је данас пријем поводом обиљежавања Дана Републике Српске са којег је званице из политичког, привредног, духовног, културног и спортског живота ове општине позвао на јединство и додатну борбу за развој локалне заједнице.

“Драго ми је да смо овдје данас сви јединствени. Увјерен сам да ће ова година бити нови искорак, да ћемо сви дати допринос развоју локалне заједнице, а како нас много има можемо много и да учинимо”, рекао је Томаш и додао да развој локалне заједнице значи и развој Републике Српске.

Томаш је навео да Прњавор посебну захвалност дугује свим борцима са подручја ове општине који су своје животе дали за стварање Републике Српске.

“Општина Прњавор дала је немјерљив допринос стварању Републике Српске, јер је у њене темеље животе уградило 626 бораца ове локалне заједнице”, истакао је Томаш.

Пријему су присуствовали и министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Перица Станић и потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Немања Васић.

Поводом Дана Републике Српске сутра ће руководство општине присуствовати парастосу у Спомен-храму на Вучијаку.

Литургија ће почети у 10.00 часова након чега је предвиђено полагање цвијећа на спомен-обиљежје погинулим борцима Војске Републике Српске.

СРНА /Т.С./